Vremenska prognoza za naredne dane

U BiH sutra prije podne u zapadnim i jugozapadnim područjima očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Do sredine dana, jače naoblačenje sa zapada usloviće padavine. Kiša se očekuje najprije u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i zapadnom dijelu Hercegovine. U ostalim područjima samo ponegdje. U planinskim područjima susnježica i slab snijeg.

U noći na četvrtak jače padavine u cijeloj BiH. Snijeg se očekuje iznad 1000 metara nadmorske visine.

Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini i u Krajini umjeren do pojačan, na momente i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura većinom između -6 i -1, na jugu zemlje i u Krajini od 0 do 4, a najviša dnevna temperatura između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak u BiH biće oblačno vrijeme. U jutarnjim časovima i prije podne u Hercegovini i na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, u Bosni sa kišom ili susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -2 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna zemlje od 3 do 8, na jugu do 11 stepni.

U subotu u Bosni oblačno vrijeme sa susnežicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Intenzivnije padavine očekuju se prije podne, a u višim područjima i povećanje snježnog pokrivača. Do kraja dana, padavine će postupno oslabiti, a mjestimično i prestati.

Jutarnja temperatura vazduha većinom između -5 i 0, na jugu do 5, a najviša dnevna zemlje od -3 do 3, na jugu do 8 stepeni.

(EuroBlic)

Tagovi: