Šamac: Pioniri FK ''Borac'' se vratili iz Bazela (FOTO)

Pioniri FK ''Borac'' iz Šamca, njih 16 zajedno sa trenerom Darinkom Jefremovićem, vratili su se u Šamac nakon trodnevnog putovanja u Bazel gdje su učestvovali na turniru u malom fudbalu održanom u subotu 24.11.2017. godine, gdje su se takmičili zajedno sa još deset ekipa svojih vršnjaka.

Prema riječima trenera, u Bazelu su ih dočekali članovi udruženja „Slatinaca“ koji rade u Švajcarskoj, a porijeklom su iz Slatine kod Šamca, zajedno sa organizatorom turnira FK „Srbija 1968“ iz Bazela.

Zahvaljujući se Načelniku opštine Šamac i Opštinskoj upravi Šamac, koja je finansirala troškove prevoza i obezbijedila trenerke za sve dječake – pinonire FK Borac trener Darinko Jefremović je istakao da je ovo pravi način kako se pruža podrška u radu sa mlađim kategorijama FK „Borac“ Šamac.

96

– Pioniri su stekli nova prijateljstva sa djecom iz Švajcarske, a samo učešće na jednom ovakvom međunarodnom turniru predstavlja jedno ogromno iskustvo za njih koje će im koristiti u njihovom daljem napredovanju u fudbalu – kaže Jefremović.

Jefremović je posebno zahvalio organizatoru turnira FK „Srbija 1968“ Bazel, kao i udruženju „Slatinaca“ kod kojih su djeca bila smještena u Bazelu i koji su im kao poklon uručili kompletnu opremu (dresovi, šorcevi, štucne i loptu).

97

– Put u Bazel za mališane je bio pravi doživljaj. Ovo je prvi put da naši pioniri idu daleko van granica Srpske i igraju sa svojim vršnjacima. Nadam se da će se i ubuduće omogućiti mlađim kategorijama FK „Borac“ Šamac učestvovanje na ovakvim međunarodnim turnirima u fudbalu, jer je to najbolji način kako da se predstavi klub, grad i opština iz koje dolazimo – kaže Jefremović.

Tagovi: