Porodici Pandžić potrebna pomoć dobrih ljudi

U samo 12 kvadrata, u kući koja je prokišnjavala, puna vlage, bez kupatila je porodica Pandžić iz Šušnjara živjela godinama.

Aco i Gordana Pandžić sa troje djece su se svaki dan kažu borili kako preživjeti. U teškoj neimaštini zadesila ih je 2009. godine i tragedija kada su izgubili sina. Ipak vjeru u bolje sutra i humane ljude nisu nikada gubili.

– Teški uslovi su bili. Nije bilo kupatila, nije bilo normalnih uslova za život. Dvije bebe su tu živjele, mali su bili, vlaga. Šta da vam kažem, teško mi je pričati. Hvala dobrim ljudima, opštini i našoj Bojani, našoj dobroj vili. Ne znam ne mogu da pričam toliko mi se ovdje sve skupilo što ima i dobrih ljudi – rekao je Aco Pandžić.

– Fali mi iskreno veš mašina, električni šporet, i sobe da se opreme. Nemamo regale u sobi i ormara za garderobu – dodala je Gordana Pandžić.

Aco je uz pomoć firme u kojoj radi počeo gradnju kuće. I ako je uspio dovesti do krova, novca je pričaju Pandžići nedostajalo, a još jednu zimu bez uslova nisu mogli preživjeti. Tada su se obratili Bojani Filipović, socijalnom radniku koja radi u osnovnoj školi u Trnu. Bojana iza sebe ima mnogo humanitarnih djela i rado je prihvatila pomoći porodici. Organizovala se sama, pozvala donatore i uz pomoć i opštine Laktaši sakupila za Pandžiće 8 000 maraka.

– Što se tiče porodice Pandžić, gospodin Aco mi se obratio. Kad sam završavala kuću porodice Zarić uz pomoć humanitarne organizacije Budimo ljudi. tada mi se on obratio i pitao me da li bi mogla da pomognem da završi i on svoju kuću.U tom trenutku nisam mogla jer sam završavala jednu kuću za naše učenike. Poslije toga sam pomagala Sergeju Ševiću i kada sam privela to kraju onda sam odlučila da prije ove zime Pandžići usele u kuću – socijalni radnik Bojana Filipović.

Novi dom za Pandžiće je uz Bojanu i dobre ljude opremljen za samo mjesec dana. I ako određenih stvari još fali, oni će kažu srećni i skromni zimu dočekati u toploj kući. Novoj kući su se najviše obradovali mališani.

Kuća je opremljena ali ne potpuno. Svaka pomoć je porodici Pandžić dobro došla. Za sada im fali električni šporet, veš mašina i kreveti i ormari za dječiju sobu. Svi koji žele pomoći mogu se javiti na e mail adresu jelena.bojanic@elta-kabel.com.

(ELTA)

Tagovi: