Kakvo nas vrijeme očekuju do kraja sedmice

U BiH sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jutro će biti hladno, na istoku umjereno do pretežno oblačno a u ostalim predjelima pretežno vedro. Oko rijeka i po kotlinama ponegjde se očekuje magla, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije uz malo oblaka. U pojedinim predjelima magla i niski oblaci zadržaće se duže tokom dana uz hladnije vrijeme u tim predjelima.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smijera. U Hercegovini vjetar sjevernog smijera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između minus 5 i jedan stepen Celzijusov. Najviša dnevna temperatura vazduha između 4 i 10 stepeni Celzijusovih, a u mjestima sa dugotrajnom maglom ili niskom naoblakom niža temperatura vazduha, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između minus 5 i jedan stepen, a najviša dnevna temperatura između 4 i 10 stepeni, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smijera. U Hercegovini vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smijera. Najniža jutarnja temperatura većinom između  minus 4 i 2 stepena. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom ili niskom naoblakom niža temperatura vazduha.

Prijepodne se za petak prognozira naoblačenje u Hercegovini, jugozapadu i na zapadu Bosne. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno magla ili niska naoblaka.

Od poslijepodenvnih sati prema kraju dana kiša u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne i u Krajini. U ostatku BiH naoblačenje. Duvaće vjetar umjerene jačine južnog smijera. U drugoj polovini dana se očekuju jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura većinom između minus 3 i 2 stepena, u Krajini od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U subotu, 9 decembra se prognozira veća promjena vremena. Sa dolaskom jačih padavina sa sjeverozapada temperature vazduha biće u naglom opadanju i očekuje se jak snijeg ili susnježica. Na jugu BiH kiša. Izgledno je formiranje novog snježnog pokrivača u visini od 10 do 30 centimetara.

Jače padavine se premiještaju sa Krajine, gdje se prvo i očekuje snijeg, prema istoku, gdje je isprva sredinom dana kiša, koja će ubrzo preći u snijeg. Prestanak padavina očekuje se u noći na nedelju. Prijepodne duvaće jak jugo u Hercegovini i istoku Bosne, koje će u drugoj polovini dana oslabiti i promijeniti smijer na sjever. U ostatku BiH već prepodne vjetar mijenja smijer na sjever i sjeverozapad.

Temperatura vazduha prepodne većinom između nula i 6 stepeni, na jugu BiH od 7 do 11 stepeni. U drugom dijelu dana temperatura u opadanju.

(Euro Blic)

Tagovi: