Opozicija RS održala ''Skupštinu naroda'' u Trebinju

U Trebinju je večeras održana „Skupština naroda“ koju su organizovali poslanici „Saveza za promene“ u Narodnoj skupštini RS.

Opozicioni poslanici su naveli da je RS potrebna odgovorna vlast prema građanima, a ne prema svojim političkim partijama. Predsednik SDS Vukota Govedarica je rekao da ova partija neće dati podršku zakonu o akcizama, koji već po peti put pokušava da zaviri u plitak džep građana RS.

- To nije odgovorna politika, već poniženje za svakog običnog čoveka i u RS i u Federaciji BiH - zaključio je je Govedarica.

Predsednik PDP Branislav Borenović je istakao da građane čeka novogodišni poklon u vidu povećanja akciza, novih zaduženja, a bez investicija i novih fabrika.

- Mi hoćemo da kažemo građanima kako RS obnoviti i uspostaviti političku stabilnosti. Dva su ključna uslova za političku stabilnost, okrenuti se ekonomskim merama i ono što je, verovatno, najbolnije za vladajuće, zakon o ispitivanju porekla imovine, kako bi se došlo do značajnih finansija za punjenja budžeta - naveo je Borenović.

Krsto Jandrić iz NDP je rekao je poruka sa ovih skupova borba protiv nezakonitosti, kršenja ustava, zakona i poslovnika.

- Vladajući nemaju nijedan razlog da se budžet za 2018. godinu usvaja po hitnoj proceduri, čime se krši zakon o budžetu i poslovnik, a sve se moglo obaviti na vreme u skladu sa zakonom i poslanikom - smatra Jandrić.

Na „Skupštini naroda“ govorili su i hercegovački poslanici u NSRS.

PIŠE: Dubravka Čolović, EuroBlic

Tagovi: