Obilježeno 25 godina rada Košarkaškog saveza Srpske

U Banjaluci je danas održana svečana akademija povodom 25 godina od osnivanja Košarkaškog saveza Republike Srpske koji ima 88 registrovanih klubova i oko 3.500 košarkaša.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao akademiji, ocijenio je da su klubovi iz Srpske za 25 godina ostvarili odlične rezultate u domaćim i međunarodnim takmičenjima.

"Košarkaški savez Srpske 25 godina okuplja mlade ljude koji žele da se bave košarkom. Značajan broj njih ostvario je zapažene karijere u domaćim, ali i najboljim svjetskim ligama", rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević istakao je da je Savez dobro organizovan i da je za 25 godina rada postao respektabilna organizacija.

"Za 25 godina rada bilo je mnogo značajnih događaja. Značajni su nam i sporazumi koje smo potpisali, među kojima je i sa Košarkaškim savezom Srbije koji se odnosi na razmjenu igrača, edukaciju sudija i trenera", rekao je Spasojević, navodeći da će akcenat u narednom periodu biti na razvoju mladih igrača.

 

Tagovi: