Suparnika na Fejsbuku prozvao da ima sidu, pa ga upucao

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Samiru Selimoviću koji se sumnjiči da je 1. decembra u Brčkom pokušao ubiti svog poznanika Adnana Ibrišimovića.

Pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva je na prijedlog brčanskog Tužilaštva određen zbog opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i dovršiti krivično djelo.

Kako nezvanično saznaje Faktor, pokušaj ubistva se dogodio u ulici Suljagić Sokak, gdje je Selimović, oko 22.30, Ibrišimoviću priredio pravu sačekušu. Navodno su dvojica muškaraca već neko vrijeme bila u svađi i to zbog djevojke koja je obojici dopadala.

Selimović je, navodno, prije ovog okršaja, putem društvene mreže Fejsbuk pretio i slao fotografiju pištolja, a navodno je širio i laži na ovoj društvenoj mreži, tvrdeći da Ibrišimović ima sidu i hepatitis.

Sporne večeri Selimović je sačekao i presreo Ibrišimovića, te mu je uperio pištolj u grudi. Ovaj je nekako uspio da pištolj gurne prema dolje, pa je tako metak završio u njegovom stomaku.

Zbog teških povreda Ibrišimović je ubrzo prebačen u bolnicu gdje mu je ukazana pomoć, dok se Selimović dao u bijeg, te je naknadno uhapšen.

- Po određivanju pritvora prema osumnjičenom Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistva, u pokušaju, te neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružja – saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta, piše Faktor.

Faktor nezvanično saznaje i da je Selimović i ranije osuđivan zbog ubistva, dok je Ibrišimović osuđivan uslovno zbog posjedovanja droge.

(Faktor.ba)

Tagovi: