Neispravan dimnjak izazvao požar, vlasnika ugušio dim

Neispravan dimnjak najverovatnije je uzrok požara koji se proteklog vikenda dogodio u sarajevskom naselju Pofalići, u kojem je život izgubio vlasnik kuće Selim Muharemović.

Kako je za Faktor nezvanično rečeno, to su pokazali preliminarni rezultati vještačenja provedenih na požarištu tokom uviđaja, koji je obavljen nakon gašenja vatre.

Iz požara do kojeg je došlo u subotu naveče na adresi Humska 90, uspjeli su umaći supruga, sin i unuka nastradalog. Ona je za Faktor ispričala i kako je došlo do tragedije. Svi su požurili da izađu iz kuće jer je plamen vrlo brzo zahvatio potkrovlje, a jedino je njen deda ostao i pokušavao da ugasi vatru. To ga je, nažalost, preskupo koštalo.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo su kasnije izvukli tijelo preminulog, nakon čega je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu  Bare, gdje je po nalogu tužioca izvršen pregled tijela nastradalog.

Utvrđeno je da je Muharemović preminuo usljed trovanja dimom, a što je danas potvrdio i vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić.

- Urađen je spoljni pregled tijela preminulog i sve ukazuje na to da je smrt nastupila usljed trovanja ugljenmonoksidom, tako da se obdukcija neće ni raditi – kazao nam je Sarajlić.

(Faktor.ba)

Tagovi: