Škrebić: Novac od olakšica Vlade RS spremni smo dati za radničke plate

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da je poslovna zajednica spremna da sve olakšice koje će u naredne tri godine dobiti od Vlade Srpske iskoristi za povećanje plata zaposlenima.

“Realizacija mjera iz memoranduma o zajedničkim politikama od 2018. do 2020. godine, koji je potpisan sa Vladom Republike Srpske, uticaće na rast zaposlenosti, veći priliv novca u budžet Srpske i u izvjesnoj mjeri zaustaviti odliv radne snage u inostranstvo”, rekao je Škrebić za “Glas Srpske”.

Prema njegovom mišljenju, Vladi Republike Srpske je bio potreban ovakav dokument da bi njeni čelnici svoje saradnike primorali na bolji rad i odgovornost.

“Naša prva mjera jeste smanjenje oporezivanja rada. Time bi došlo do većeg rasta zaposlenosti, što bi povuklo i veći obim proizvodnje, rast potrošnje i prihoda od PDV-a, čime će i priliv novca u budžet Srpske biti veći”, dodao je Škrebić.

On tvrdi da su poslodavci predstavnicima sindikata nudili mnogo usluga, ali da oni “koriste izbornu godinu da bi nametnuli nerealne zahtjeve”.

Tagovi: