Bjelajac: Spremao sam se za 50m i 100m

Mladi banjalučki plivač Nikola Bjelajac danas je imao premijerni nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, gdje je plivao na 200 metara slobodno i prenosi utiske sa EP u prestonici Danske, Kopenhagenu.

Evropsko prvenstvu u plivanju u malim bazenima zvanično je otvoreno u srijedu, a dan kasnije prvi nastup imali su i plivači iz BiH.

Prvi od njih bazen je "osjetio" Nikola Bjelajac, 19-godišnji plivač iz banjaluke, koji je na premijernom nastupu na prvenstvu Evrope plivao na 200 metara slobodno, što inače nije njegova omiljena disciplina.

Zauzeo je tek 52. mjesto od 60 takmičara, s vremenom 1:50.81, što je 49 stotinki lošije od vremena kojim se kvalifikovao na ovo EP (1:50.32). Ipak, uprkos nešto slabijem nastupu, zadovoljan je.

"Trku na 200m slobodno isplivao sam malo slabije od svog najboljeg vremena. Ali, s obzirom da se nismo toliko spremali za 200 slobodno, to je dobro vrijeme za mene", poručio je mladi plivač za MONDO iz Danske.

U petak i subotu očekuju ga nastupi na 50m i 100m slobodnim stilom.

"Sutra i prekosutra imam 50 i 100 metara slobodno, discipline za koje smo se spremali. Mi smo zadovoljni jer mi je takođe ovo prvi put da plivam 200 slobodno na velikom takmičenju", naglasio je bh. reprezentativac.

On je istakao da je velika razlika u plivanju prije i poslije podne.

"Ovo vrijeme sam plivao ujutro što je dobro, jer je velika razlika u plivanju ujutro i popodne jer se organizam vise razbudi", dodao je on.

 

Konkurencija na Evropskom prvenstvu u Kopenhagenu je paklena, što je viđeno već prvog dana.

"Konkurencija je stvarno jaka. Već prvog dana su obarani rekordi Evrope. Takođe, na ovom prvenstvu učestvuju samo odabrani plivači, koji su rekorderi i prvaci svojih država."

Nada se da će u Danskoj zabilježiti bolje rezultate u odnosu na one na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je debitovao u seniorskoj konkurenciji.

"Mislim da ću ovdje bolje plivati, ali vidjećemo kada završim sve trke", poručio je za kraj 19-godišnji plivač, član Plivačkog kluba "Olymp" iz Banjaluke.

(mondo.ba)

 

Tagovi: