Dogovoren timski rad Opštine i mjesnih zajednica

Predsjednici Savjeta mjesnih zajednica na području opštine Šamac dobili su zadatak da popišu infrastrukturne probleme na svom području, kao i da od marta prijave divlje deponije smeća koje su stvorili neodgovorni pojedinci, a nadležni u Opštini su obećali da će hitno rješavati goruće probleme.

Ovo je, između ostalog, dogovoreno na današnjem sastanku načelnika opštine Đorđa Milićevića, načelnice za opštu upravu Lepe Trivić i 25 novoizabranih predsjednika Savjeta mjesnih zajednica. Razgovarali su o budućoj saradnji, kako bi olakšali život u svojim mjesnim zajednicama.

„Željeli smo da razmijenimo pozitivne ideje, da se oni između sebe upoznaju, kako bi eventualno u nekom budućem periodu imali zajedničke aktivnosti“, kaže načelnica Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić.

Ona je dodala da su zaključili da se opštinska uprava obavezuje da prilikom sporovođenja aktivnosti na području mjesnih zajednica prevashodno informiše Savjet MZ koje su to aktivnosti koje sprovodi opština i sa kojim ciljem.

„Pored ostalog zaključili smo da od 1. marta 2018. godine predsjednici Savjeta MZ ukažu koje su to divlje deponije, odnosno prioritetne intervencije njihovih mjesnih kancelarija, te rješavanje uopšte infrastrukturnih problema koje mjesne zajednice imaju“, kaže Trivićeva.

Trivićeva dodaje da će opština Šamac u skladu sa svojim budžetskim sredstvima pokušati interventno djelovati u onim segmentima MZ koje su neophodne za saniranje svih problema.

Predsjednik Savjeta MZ Pisari Stojan Mijanić ističe zadovoljstvo što su nakon izbora u mjesnim zajednicama pozvani da se upoznaju i razgovaraju, te će sve svoje prioritetne zahtjeve podnositi u Odjeljenje za opštu upravu.

„Ovo je volonterski rad, ali svi smo to znali i kandidovali se. To nas neće spriječiti da rješavamo svoje probleme u mjesnim zajednicama i radimo u interesu MZ, jer svi zajedno živimo“, kaže Mijanić.

Tagovi: