Mladi SNSD traže da se Doboj okiti zastavama RS

Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboj uputio je inicijativu gradonačelniku Obrenu Petroviću i predsjedniku Skupštine grada Murvetu Bajraktareviću da ova lokalna zajednica bude ukrašena zastavama Republike Srpske u okviru obilježavanja 9. januara - Dana Republike.

Potpredsjednik Mladih socijaldemokrata Republike Srpske Vedran Skokić očekuje da će Petrović i Bajraktarević podržati ovu inicijativu i da će grad Doboj, i pored članstva u Zajednici opština turskog svijeta, slijediti aktivnosti drugih lokalnih zajednica u Srpskoj.

"Doboj je grad u Republici Srpskoj, što znači da slavimo 9. januar. Podržavamo multinacionalnost kao osnovu Dejtonskog sporazuma, ali želimo da sa ponosom gledamo našu glavnu ulicu okićenu zastavama, kao i da se na gradskoj tvrđavi `Gradina` vijori zastava Republike Srpske, koja tamo nije duže vrijeme", rekao je Skokić na konferenciji za novinare u Doboju.

Ukoliko gradske vlasti ne preduzmu aktivnosti na adekvatnom ukrašavanju grada zastavama Srpske, Skokić je najavio da će to uraditi Gradski odbor Mladih socijaldemokrata u skladu sa svojim mogućnostima, te da takav čin ne smatra provokacijom usmjerenom prema bilo kome.

"Zašto bi se stidili svoje zastave, želimo da građani Doboja osjećaju da negdje pripadaju", naglasio je Skokić.

Potpredsjednik dobojskog MSD-a Srđan Knežević kaže da će se ovoj aktivnosti pridružiti i Udruženje potomaka veterana Republike Srpske, a pozvao je i druge lokalne organizacije da se uključe u projekat.

Tagovi: