Gala manifestacija borilačkih sportova

U organizaciji Saveza ujedinjenog karatea BiH i uz podršku Karate – kluba ''Šotokan'' Šamac, u Šamcu je održano završno takmičenje ovog borilačkog sporta u 2017.godini. Učestvovalo je oko 300 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Lijepa praksa – dodjeljena su vrijedna priznanja najuspješnijim takmičarima.

Domaćin susreta bio je Karate klub „Šotokan“ iz Šamca čiji članovi su pojedinačno i ekipno u godini koja broji svoje posljednje sate osvojili zapažen broj medalja u nastupima u zemlji i u inostranstvu. Najuspješnijim šamačkim i karatistima iz drugih gradova i klubova uručena su priznanja.

"U Rumuniji sam osvojio zlatnu medalju na Evro kupu. U toj zemlji sam postao evropski viceprvak, a učestvovao sam i na Svetskom prvenstvu", rekao je Ljubo Simić, član KK“Šotokan“ Šamac.

"Ove godine samo moj tim i ja ostvarili jako dobre rezultate. Pojedinačno i ekipno osvojili smo oko 30 medalja", istakla je Danijela Cvijanović iz Karate kluba Sočin Teslić.

Prema riječima predsjednika Saveza ujedinjenog karatea BiH Nikole Živkovića godina je bila uspješna, što je potvrđeno i kroz Ligu šampiona u Šamcu.

"Sumiramo rezultate i proglašavamo najuspešnije. Trebalo je proglasiti najuspešnije takmičare i sportske radnike, kao i najbliže saradnike koji pomažu našem Savezu", rekao je Živković.

Brojne medalje i pehare karatisti BiH donijeli su sa važnih međunarodnih nastupa. Bilo je plodno i ono u Italiji.

"Devet medalja donijeli smo sa Svjetskog prvenstva. Imali smo 4 zlata, tri srebra i dve bronze. Bio je to ogroman uspjeh reprezentacije", analizirao je Nikola Živković.

Među gostima iz Srbije, Crne Gore i Hravstke, na poslednjoj ovogodišnjoj manifestaciji u Šamcu bili su i članovi srpske Aikido federacije, predstavnici odnosno japanske Budo asocijacije. Održali su seminar o japanskim veštinama.

"Japanci su poznati po širenju duha borilačkog sporta na poseban način promovišu prijateljstvo, te odnos djece prema treningu i trenerima i da se to poštovanje prenese i na cijelo društvo", pojasnio je Mladen Burazerović iz svejapanska Budo asocijacije.

U Šamcu je konstatovano da u Posavini kod najmlađih postoji interesovanje za borilačke sportove. Zato su organizatori odlučni da u 2018.godini rade još predanije na promociji sporta i zdravlja.

(glas regije)

Tagovi: