Nikad više turista u Banjaluci

Banjaluka više nema nijednog slobodnog kreveta za turiste. Gosti iz Slovenije koji su tek stigli, kažu da su smještaj morali da rezervišu mnogo ranije.

Zagrijavanje za najluđu noć već su počeli, a grad ih je, kažu, odmah oduševio.

''U Banjaluci sam prvi put. Jako je lijepo, Božićna atmosfera. Tako prijatno, malo mjesto. Ne znamo šta ćemo za Novu Godinu. Najvjerovatnije u neku diskoteku ili na trg. Čula sam da imate neki program za Novogodišnje veče”, rekla je Lara, turist iz Slovenije.

Kafići, parkinzi i ulice, sve je prepuno. Grad vrvi od ljudi, ali i od automobila.

Novogodišnji praznici namamili su više turista nego ikada. Gužve u gradu traju danima, a najviše se odražavaju na saobraćaj.

Gužve su i u hotelima i hostelima. Iz turističke organizacije Banjaluka kažu da nam dolaze naviše turisti iz regiona, ali i iz Njemačke i Turske.

“Ove godine svi smještajni kapaciteti u Banjaluci su popunjeni. Na neki način traži se krevet više. Mi smo napravili određena istraživanja kada su upitanju nerigstrovani objekti, tzv. stan na dan, apartmani za iznajmljivanje. Čak i ti smještajni kapaciteti su svi popunjeni”, rekao je Mladen Šukalo iz TOBL-a.

Iznad očekivanja. Tako da, naš hotel je drugu, ili treću godinu zaredom godinu dana unaprijed popunjen za Novu Godinu. Uglavnom Slovenačke agencije rezervišu odmah, bukiraju odmah za novogodišnje praznike. Mi smo već u januaru bili popunjeni za ovu, tako i prehodnih godina”, rekao je direktor hotela “Jelena” Milan Stojak.

Svega 1.900 kreveta nije dovoljno za glavni grad Srpske, kažu iz Turističke organizacije. Prema njihovim podacima u gradu je i oko hiljadu neregistrovanih smještajnih jedinica, a i one su popunjene. Zato će, kažu, dogodine biti 50 odsto kreveta više, jer će, uvjereni su i posjeta biti veća.

(ATV)

Tagovi: