Student iz Šamca pobijedio na izborima na FPN-u

Kraj 2017. godine obilježili su i studentski izbori na fakultetskim jedinicama Univerziteta u Banjaluci. Birani su predstavnici za Studentski parlament, te članovi Naučno-nastavničkog vijeća.

Fakultet političkih nauka dugo je obilježavan kao uporište mladih SNSD-ovaca koji su prema tvrdnjama nekih studentskih predstavnika, ali i opozicionih političara kontrolisali studentsku organizaciju na ovom fakultetu. Zato su mnogi od njih istakli zadovoljstvo nakon pobjede nezavisnog kandidata za člana Studentskog parlamenta ispred FPN-a, studenta druge godine Politikologije, Milana Unčanina iz Šamca.

"O dosadašnjem radu Studentskog parlamenta i studentskih predstavnika mogu da posvjedočim samo protekli mandat koji je protekao obilježen vladavinom par ljudi, dok ostali članovi nisu imali veliki uticaj, što je bio veliki problem jer kolege nisu dobile informacije o radu parlamenta. Na poslednjim izborima se pokazalo da nisu imali podršku za stvari koje su radili do sada", ističe Unčanin.

Novi predstavnici odnijeli su izbornu pobjedu na još nekim fakultetima, a pored FPN-a najviše se govorilo o studentskim izborima na Pravnom fakultetu.

"Veoma je važna pobjeda kandidata koji su javno ukazivali na probleme i greške koje su se dešavale na Univerzitetu. Mislim da je vreme da se okrenemo studentskim problemima i rješavanju onoga sto jedan student moze da rješi", ističe Unčanin i daje prioritet saradnji sa kolegama.

Jako je važno, kako kaže, da sve što uradi bude u saradnji sa kolegama, jer je bitno da studenti znaju šta se u Studentskom parlamentu dešava. U skladu sa tim očekuje saradju sa kolegama, fakultetom i svim ostalim studentima sa drugih fakulteta.

(glasregije)

Tagovi: