Kakva ljudina: Poklonio 25 pečenica!

Nevesinjac Milan Zurovac koji je prethodne godine darovao pečenice za socijalno ugrožene u Nevesinju, ove godine uključio se u akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama u Foči koje je organizovao Centar za socijalni rad u ovoj opštini.

Zurovac je ispekao i u Foču dovezao 25 božićnih pečenica.

„Foča je rodno mjesto moja dva sina, koje smo dobili uz velike teškoće i moja velika želja je bila da se odužim Fočacima, da pomognem porodicama koje su ugrožene, da osjete dan Božića, da znaju da nisu zaboravljeni“, rekao je Zurovac.

Fočanski Centar za socijalni rad podijelio je danas božićne pečenice za 73 porodice koje primaju socijalnu pomoć. Ova javna ustanova prvi put je organizovala ovakvu akciju, a pečenice su pored Zurovca darovali dobrotvori iz Foče.

Prase za Božić dobila je i porodica Aleksandra Milutinovića /38/, koji je je već 19 godina nepokretan i bez mogućnosti govora.

Porodica živi od minimalne očeve penzije i 160 maraka tuđe njege i pomoći.

„Ne mogu vam opisati kako se osjećam, jer stvarno to nismo nikad doživjeli za ovih 19 godina da nam se neko takvim gestom obratio. Zahvaljujem se svima“, rekla je Aleksandrova majka Milanka.

Centar za socijalni rad je obezbijedio 51 prase, a veća su dijeljena u polutkama.

„Kako kažu, to je prvi put u Foči, a nadamo se da će akcija prerasti u tradiciju i da ćemo već sljedeće godine imati veći odziv“, rekla je direktorica Centra za socijalni rad u Foči Snježana Golijanin.

(mojahercegovina.com)

Tagovi: