Grabovac: Izvršena tajna ekshumacija u Odžaku

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac tvrdi da je na lokaciji masovne grobnice u dijelu napuštenog pravoslavnog groblja u Odžaku tajno izvršena ekshumacija.

“Došao sam do podataka da je ekshumacija izvršena na ovoj lokaciji još u novembru prošle godine i da je pronađeno pet posmrtnih ostataka, ali iz nepoznatih razloga o tome nije obavještena javnost i mediji”, rekao je Grabovac.

On kaže da je otišao na lice mjesta i pregledao teren gdje je vidio da je zemljište “uznemireno” i kopano, a zatim poravnato.

“Neću odustati od ranijeg zahtjeva da se u dijelu Gradskog muslimanskog groblja u Odžaku provjeri sadržaj dva kontejnera sa oznakama UN, u kojima se godinama nalaze ljudski posmrtni ostaci za koje mislimo da su srpski”, istakao je Grabovac.

On je podsjetio da mu je svjedok bošnjačke nacionalnosti ranije pokazao lokaciju srpske masovne grobnice u Odžaku.

Grabovac je napomenuo da je ranije, u više navrata, bezuspješno zahtjevao od Instituta za nestala lica BiH da se izvrši ekshumacija lokacije srpske masovne grobnice u Odžaku i pregleda sadržaj dva kontejnera sa oznakama UN-a.

Institut za nestala lica BiH podnio je zahtjev Tužilaštvu BiH da se izvrši ekshumacija masovne grobnice u dijelu napuštenog Pravoslavnog groblja u Odžaku za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke srpskih vojnika, potvrdio je ranije Srni bivši član Kolegijuma Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.

Tagovi: