Mektić: Ovo nije ''Srbska čast'' već srbska nečast

''Ovo nije ‘Srbska čast’ već srbska nečast.'' Dok je to izgovarao, Dragan Mektić je na pres konferenciji pokazivao fotografije, kako sam kaže, nabildanih, istetoviranih i steroidima napumpanih kriminalaca.

Ministar bezbjednosti ponovio je tvrdnje da su pripadnici ''Srbske časti'' za njega paravojna formacija. Smiješne su mu, kaže, tvrdnje da je u pitanju humanitarna organizacija.

Mi smo udruženje građana humanitarnog karaktera, tako je uvijek bilo i biće – na Mektićeve optužbe odgovaraju iz “Srbske časti”.

Nadležnim institucijama predlažu da provjere sve ministrove navode.

“U našoj ‘Srbskoj časti’ ima ljudi koji su imali neku kriminalnu prošlost, ali zar ne postoji kod nas u našem životu riječ resocijalizacija? Je li ne može čovjek da se promjeni, da se pokaje? Ako je osuđen godinu-dvije ili neki proces bio protiv njega, ako znači nema za njega resocijalizacije onda ga treba ostaviti čitav život u zatvoru, treba ga ubiti? Šta je problem što je neko istetoviran i nabildan? Da smo istetovirani a mršavi bili bi narkomani? Ne znam šta je problem da ministar tako priča”, rekao je Igor Bilbija iz organizacije “Srbska čast”.

Međusobna prepucavanja dodatno je zakuvala informacija da su bezbjednosne agencije članove “Srbske časti” proglasili opasnošću za bezbjednost i da je tokom dana četvorici članova “Srbske časti” iz Srbije zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, što je za ATV je potvrdio Dragan Mektić. Dok ne dobijem pisanu informaciju slučaj “paravojska u Srpskoj” neću da komentarišem, poručuje Mladen Ivanić.

“Generalno, meni se ne sviđaju fotografije koje sam vidio. Same fotografije su dovoljno upozoravajuće”, rekao je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH (PDP).

Sporna fotografija iz male sale i danas je spominjana. Juče sam se informisao ko je to krajem prošle godine bio u Narodnoj skupštini kaže predsjednik Narodne skupštine.

” Od tada pa do danas da niko nije reagovao na te stvari. Nego je nekome trebao događaj, nekome je nešto zasmetalo i onda su počeli da vrše politizaciju. Te kvalifikacije jednostavno ne stoje. Oni nisu bili gosti Narodne skupštine, oni su bili gosti jednog udruženja”, kazao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS (DNS).

Zbog priče o paravojsci Milorad Dodik je pisao uredniku “Gardijana”, koga zove da posjeti Banjaluku. Dodik demantuje da zvaničnici Srpske podržavaju ili tolerišu paravojne jedinice unutar granica Republike. Reagovao je na pisanja poznatog novinskog sajta, uz tvrdnju da je riječ o recikliranim pričama koje su štetne po stabilnost u Bosni i Hercegovini.

(ATV)

Tagovi: