Otvaranja Odjeljenja suda u Šamcu urodilo plodom

Predsjednik Osnovnog suda u Modriči Vinko Miladinović rekao je da je u Odjeljenju suda u Šamcu, za šest mjeseci rada, održano oko 250 glavnih rasprava i pretresa, te istakao da se lica sa šamačkog područja, Donjeg Žabara i Pelagićeva sve više obraćaju ovom odjeljenju.

Prema njegovim riječima, od otvaranja Odjeljenja suda u Šamcu, 1. jula prošle godine, do danas izdato je nekoliko stotina raznih uvjerenja i potvrda građanima koji zbog toga više ne moraju da putuju u Modriču ili Doboj.

On je istakao da je Osnovni sud u Modriči sada rasterećen, jer se sve održava u Odjeljenju u Šamcu, gdje su suđenja utorkom, srijedom i četvrtkom.

Miladinović podsjeća da u Osnovnom sudu u Modriči po potrebi raspoređuju radnike u Odjeljenje suda u Šamcu, gdje radi upisničar koji prima stranke i izdaje uvjerenja i potvrde, a, osim toga, dolazi sudija sa daktilografom i stručni saradnik zadužen za odluke sudija, a građani im se mogu obratiti za pravni savjet.

On je ocijenio da je Osnovni sud u Modriči uspješno završio prošlu godinu i u rangu je prvih pet sudova u BiH, te da je riješeno 93 odsto predmeta iz plana rješavanja predmeta, a kolektivna norma suda je preko 100 odsto.

Dugogodišnji advokat iz Šamca Mirko Lukić ističe da otvaranje Odjeljenja suda u Šamcu znači mnogo prvenstveno građanima, ali i advokatima, jer je mnogo lakše raditi.

"Prije smo za svaki predmet i slučaj išli u Osnovni sud u Modriči. Volio bih da ovdje sud radi punim kapacitetom, ali i ovakav vid aktivnosti nam pomaže, posebno građanima da ne gube vrijeme i prave dodatne troškove odlaskom u Modriču", naveo je Lukić.

 

Tagovi: