Borenović: Imamo rješenje za obnovu Republike Srpske

Partija demokratskog progresa ima rješenja za ekonomsku, demografsku, moralnu, vrijednosnu, kurturološku i svaku obnovu Republike Srpske koja treba da doprinese boljem životu, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović sinoć na javnoj tribini PDP-a ''Kuda ide Republika Srpska'' koja je održana u Šamcu. 

"Mislim da je potpuno realno očekivati značajnije povećanje penzija i plata, otvaranje Republike Srpske za nove investicione zahvate kada se stvori ambijent u kojem će ljudi svoj posao isključivo raditi kako bi doprinijeli da Srpska bude bolje mjesto za život", rekao je Borenović.

On je istakao da je ovo bila prilika da se direktno sa građanima porazgovara o aktuelnoj političkoj, prije svega ekonomskoj situaciji, te da PDP jasno kaže šta će uraditi u skladu sa programom obnove koji je usvojen na posljednjem Programskom saboru PDP-a, a koji je prije nekoliko dana potvrdio i Glavni odbor stranke. 

Borenović je dodao da vlast u Republici Srpskoj nema rješenje ni za jedan ključni izazov, te da se preduzimaju loše mjera, kao što je povećanje poreza i doprinosa i akciza koje će biti direktan namet građanima Srpske i BiH.



"Ponudili smo građanima rješenja za ekonomsku obnovu Republike Srpske, a isto tako kako zaustaviti znatan odliv stanovništva i pomoći Srpskoj da ima mnogo bolju perspektivu", kaže Borenović. 

Prema njegovim riječima, PDP nema nijednu dilemu i samo u direktnom kontaktu sa građanima Republike Srpske može dobiti potvrdu da li su ponuđena rješenja programa obnove Srpske dobra i kvalitetna i da li na njima treba insistirati. 

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ocijenio je da Republika Srpska polako, ali sigurno tone u neku vrstu stanja koje uopšte nije dobro, te da su se neke ključne vrijednosti potpuno izgubile. 

"Napravili smo program i moralne obnove društva, demografske, ekonomske i obnove u drugim oblastima kao što su zdravstvo, školstvo. Bez ozbiljnog zaokreta te vrste bojim se da ćemo i dalje tonuti i polako nestati", konstatovao je Ivanić.

Tagovi: