Park Mladen Stojanović dobija trim stazu

Ugovor o izgradnji trim-staze u Parku Mladen Stojanović, ukupne vrijednosti 61.000 KM, potpisan je danas u Banjaluci a rok za završetak radova je 120 dana.

"Postojala je inicijativa grupe građana i Savjeta MZ Rosulje da se uredi staza u parku i evo učinili smo prve korake, uradili projekat i potpisali ugovor. Stazu će moći koristiti profesionalni sportisti, ali i svi rekreativci našeg grada", naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Duško Tadić iz Atletskog kluba „Banjaluka“, istakao je da je veoma važno što je Grad Banjaluka prepoznao značaj izgradnje staze u parku, te da su prijatno iznenađeni brzinom kojom je posao odrađen kada su u pitanju prirpeme za izgradnju.

Član Savjeta MZ Rosulje Siniša Mrkobrada, izjavio je da ideja o izgradnji staze datira od ranije. On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će Grad finansirati izgradnju trim-staze, odnosno zbog činjenice da je Gradska uprava prepoznala značaj ovog projekta. Mrkobrada je naglasio da će staza biti od koristi aktivnim sportistima, ali i svim građanima koji vole sport i rekreaciju.

Prema urađenom projektu, staza će biti dužine 1.200 metara. Širina staze za trčanje biće nešto manje od dva metra, tačnije 185 centimetara, dok će podloga staze biti napravljena od drobljenog sitnog kamena.

Predstavnik izvođača radova, Ranko Kremenović, kazao je da je rok za završetak radova 120 dana i izrazio uvjerenje da će radovi biti urađeni kvalitetno i u predviđenom roku.

Grad je prošle godine obnovio trim-stazu na Banj brdu, a ove godine je u planu, pored izgradnje trim-staze u Parku Mladen Stojanović, još i izgradnja dvije teretane u prirodi, u naseljima Starčevica i Lazarevo, te izgradnja rekreativnih sadržaja na prostoru između Trapista i Banj brda.

Tagovi: