Olimpijci iz RS: Neopisiv osjećaj biti dio otvaranja

Iako već treći put učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama Tanja Karišik-Košarac i Mladen Plakalović ponovo su se oduševili svečanom ceremonijom otvaranja takmičenja u Pjongčangu, gdje su se organizatori pobrinuli da sve bude na visokom nivou.

Olimpijci iz Republike Srpske bili su dio spektakla koji je gledala gotovo čitava planeta, a prodefilovali su sa preostala dva člana reprezentacije BiH, koju su predvodili Elvedina Muzaferija, koja je nosila zastavu te Emir Lokmić. Ni velika hladnoća nije pokvarila ukupan utisak o svemu.

"Kao i na prethodnim Olimpijskim igrama otvaranje je nešto posebno. Sam ulazak ekipa je veličanstven, a osjećaj je neopisiv. Ovoga puta otvaranje nije trajalo dugo, ali je sadržaj bio odličan. Pred kraj ceremonije bilo je baš hladno, a imala sam problema sa upalom sinusa još od prvog treninga kada je bilo najhladnije. Dva dana sam pod temperaturom, ali valjda će biti bolje do trke. Inače je sve super. Ima veliki restoran u centru sela i tu se srećemo sa drugim sportistima i u igraonici. Svi se družimo i zajedno smo", kazala je Tanja.

Njena trka na deset kilometara slobodnim stilom na programu je 15. februara, tako da ima još vremena da se potpuno oporavi i što bolje spremi za trku. Ove sezone imala je odličnih nastupa i biće šteta ako ne bude mogla pružiti svoj maksimum kada je najvažnije. Plakalović nije imao problema sa bolešću i vrijedno se sprema za svoju trku na 15 kilometara. Za sada je prezadovoljan u Pjongčangu.

"Na otvaranju je bilo prelijepo. Nije dugo trajalo dok je program iz našeg perspektive bio veoma dobar, a kraj je bio sjajan i zaista sam se oduševio, slično kao i u Rusiji prije četiri godine", istakao je Plakalović.

Rekao je da se sreo sa takmičarima koje poznaje sa Igara u Sočiju i Vankuveru ta da će se pored treninga sigurno ponovo zajedno družiti.

Glas Srpske

Tagovi: