SNSD: Gradonačenik Doboja djeluje pod uticajem bošnjačkih političara

Gradski odbor SNSD osudio je danas izjavu gradonačelnika Obrena Petrovića (SDS), koji je rekao da u OŠ ''Dositej Obradović'' postoji nacionalna netrpeljivost i da se na čelu ove škole treba naći Bošnjak.

"Iskreno se nadamo da izjava gradonačelnika, po nama vrlo nesmotrena, neće izazvati nikakve nemire i napraviti nesklad u toj školi", rekla je Sanja Vulić, šef odborničkog kluba SNSD u dobojskoj Skupštini.
Ona je dodala da ova obrazovna ustanova nikada nije imala bilo kakve probleme na nacionalnoj osnovi, ali jeste imala dosta problema jer lokalna zajednica nikada nije izrazila volju da školi pomogne u razvoju ili rekonstrukciji.

"Istovremeno je u mandatu ovog menadžmenta u školu uloženo oko pola miliona KM od strane Vlade RS, što kroz projekte energetske efikasnosti, što kroz druge projekte", naglasila je Vulićeva i dodala kako izjave gradonačelnika Petrovića u SNSD vide kao plod pritisaka bošnjačkih političara, koji vide svoj kadar na mjestu direktora ove obrazovne ustanove.

Pored toga, Vulićeva je rekla kako je direktor OŠ “Dositej Obradović” ujedno i jedan od odbornika lokalne skupštine, koji najviše kritikuju lokalnu vlast, te da je gradonačelnik Obren Petrović pokušao da spinuje probleme u školi na čijem je Gligorić čelu kako bi ga na taj način pokušao ušutkati za skupštinskom govornicom.

Podsećanja radi prije nekoliko dana su nastavnici, učitelji i roditelji đaka koji pojađaju OŠ “Dositej Obradović”, Srbi i Bošnjaci, sazvali pres konferenciju na kojoj su demantovali tvrdnje gradonačelnika Petrovića da u školi postoji diskriminacija i zatražili njegovo javno izvinjenje.

EuroBlic

Tagovi: