''Pozitivna Srpska'' parira rijalitijima kulturom, tradicijom i obrazovanjem

Pokret ''Pozitivna Srpska'' organizuje u martu veliku proljećnu kampanju i niz značajnih događaja u kojima će učestvovati mladi i obrazovani ljudi, kao i brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije i Republike Srpske.

Miloš Kovačević iz ovog pokreta najavio je da kampanja počinje 1. marta sa prvim republičkim takmičenjem u besjedništvu za studente univerziteta u Srpskoj, čiji je zvanični organizator Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka /FPN/ u Banjaluci, u saradnji sa "Pozitivnom Srpskom". 

"Takmičenje se održava povodom godišnjice donošenja Ustava Republike Srpske, a u žiriju će biti srpski akademik Matija Bećković, poznati pisci, advokati i univeritetski profesori", najavio je Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da prvo mjesto na takmičenju donosi novčanu nagradu od 500 KM, a da će imati devet finalista.

"Biće dodijeljena i nagrada publike. Cilj je da se na ovaj događaj, koji će biti upriličen u četvrtak 1. marta u 13.00 časova u amfiteatru FPN-a, odazove što više ljudi i da isprate najbolje besjednike Srpske", naveo je Kovačević.

Vojislav Savić iz ovog pokreta je rekao da u momentu kada se, nažalost, više cijeni takmičenje u televizijskim rijalitijima, "Pozitivna Srpska" želi da afirmiše besjedništvo, lijep govor i dobru retoriku.

"Obrazovanje, kultura, tradicija i istorija su temelji na kojima možemo graditi budućnost Srpske", poručio je Savić.

On je dodao da će u okviru velike proljećne kampanje u Srpsku dovesti i poznatog srpskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, Neleta Karajlića i druge javne ličnosti.

"Oni će da se obrate studentima, mladim ljudima i svim građanima kako bismo prenijeli dobre poruke, odnosno da ima motiva da se, uprkos postojećoj apatiji borimo, napredujemo i pokažemo da možemo da se oslonimo na vlastite kapacitete", rekao je Savić.

On je najavio da će biti organizovane i kulturno-umjetničke aktivnosti u četiri srpske opštine u Federaciji BiH - Glamoču, Grahovu, Drvaru i Petrovcu, a u planu su i humanitarne aktivnosti.

Pokret "Pozitivna Srpska" organizovao je u proteklom periodu niz značajnih događaja u kojima su učestvovali poznati srpski umjetnici Nele Karajlić, Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kecmanović, Branislav Lečić, Nataša Ninković, Zoran Cvijanović i drugi.

Cilj im je, kako navode, okupljanje pozitivnih snaga u Srpskoj, afirmacija mladih i pametnih ljudi, promocija tradicionalnih vrijednosti, te organizacija konkretnih aktivnosti s ciljem bolje i pozitivnije atmosfere u društvu i javnosti.

Tagovi: