Gile: Pokušao sam da zabranim puštanje pjesme ''Igra rokenrol cela Jugoslavija''

Frontmenu grupe Električni orgazam Srđanu Gojkoviću Giletu, nije pravo što se jedan od najvećih hitova tog sastava, ''Igra rokenrol cela Jugoslavija'', koristi u političke svrhe. Minulih godina pokušao je da to zausiavi, ali nije uspio. Kaže da je pjesma dosadila, ali da je rado izvodi na koncertima Orgazma.

“Svakako se izlizala, naročito devedesetih godina. Nažalost, to je totalno mimo mog uticaja, ja ne mogu da zabranim da je puštaju. Malo me je utješilo kad sam vidio da se isto dešava i na svjetskom nivou. Kad je Tramp imao izbornu kampanju, onda je puštao pjesme Rolingstonsa, pa su pokušali da mu zabrane, ali nisu uspjeli, on ih je i dalje puštao na svojim mitinzima.

Očigledno da to nije nešto na šta autor može da utiče. Ja nisam bio presrećan naročito kad su neke političke opcije koje nisu baš meni bliske zloupotrebljavale tu pjesmu.

Međutim, ta pjesma nije nastala devedesetih, ona je nastala osamdesetih godina, tako da je ja ne doživljavam na taj način i mi je sviramo sve ovo vrijeme na koncertima, po cijelom regionu. Za mene je ona samo jedna od značajnih pjesama Električnog orgazma”, objašnjava muzičar.

Gile napominje da je Orgazam završio novi album koji će uskoro biti objavljen.

“Ovih dana završavamo omot. Mi imamo tu tradicionalnu zimsku pauzu između nove godine i proljeća – bend se skuplja sredinom aprila i prvo idemo na turneju po Kanadi i Americi, a kad se vratimo puštamo album. To će biti negdje krajem maja, album će se zvati “Gdje smo sad” i ima devet pjesama”, otkriva muzičar.

Noizz

Tagovi: