Marija, Milan i Jelena najbolji recitatori

Marija Lukić, Milan Stanišić i Jelena Mikić proglašeni su za najbolje recitatore na takmičenju u Osnovnoj školi ''Gornja Slatina'' na području opštine Šamac, na kome je učestvovalo 28 takmičara.

Takmičenje je održano u tri kategorije – od prvog do trećeg razreda u kojoj je najbolja bila Marija Lukić, od četvrtog do šestog razreda, u kojoj je pobijedio Milan Stanišić, dok je Jelena Mikić bila najuspješnija u kategoriji od sedmog do devetog razreda.

Шамац - реџитатори - такмичење

Direktor Osnovne škole u Gornjoj Slatini Cvijeta Jović napomenula je da je takmičenje održano nakon dužeg prekida i na inicijativu načelnika opštine Šamac Đorđa Milićevića.

"Učenike je ocjenjivao tročlani žiri – predsjednik, profesor srpskog jezika Jelena Jerinić i članovi predsjednik Književnog kluba “Savovanje” Ilija Pavlović i profesor razredne nastave Maja Jevđić Jovanović. Od ukupno 28 učenika koji su učestovali na takmičenju, 11 učenika pohađa predmetnu nastavu, a 17 učenika je iz razredne nastave", navela je Jovićeva.

Ona je dodala da su djeca recitovala stihove poznatih srpskih pjesnika – Desanke Maksimović, LJubivoja Ršumovića, Alekse Šantića, Đure Jakšića i Jovana Dučića.

Tagovi: