Mektić: Ostajem pri tvrdnjama da je prije terorističkog napada postojala informacija

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kaže da ostaje pri svojim tvrdnjama da je prije terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku 2015. godine postojala obavještajna informacija da se priprema teroristički napad u BiH i da bi meta mogla da bude neka policijska stanica.

Mektić tvrdi da su o tome bile obaviještene sve bezbjednosne agencije, uključujući i MUP Republike Srpske.

“Mislim da je to bio dovoljan razlog da rukovodioci MUP-a Republike Srpske nalože pojačane mjere bezbjednosti u svim policijskim stanicama”, rekao je Mektić Srni povodom jučerašnjeg saopštenja MUP-a Srpske da nisu imali konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik 2015. godine.

Navodeći da je posjetio Zvornik nakon ovog terorističkog napada, Mektić kaže da nije vidio ni minimalni stepen odgovornosti prema navedenoj obavještajnoj informaciji.

“Policajac koji je poginuo tom prilikom sjedio je ispred stanice i pušio”, rekao je Mektić i dodao da su dvojici policajaca napadnutih unutar policijske stanice zakazali pištolji, te su samo pukom srećom ostali živi.

Prema Mektićevim riječima, terorista je nakon toga prošao cijelu policijsku stanicu i likvidiran je tek na izlazu, kada je reagovala posebna jedinica.

“Demantujem reagovanje MUP-a Republike Srpske na moje izjave. Nema potrebe da se na takav način pravdaju. Mislim da kao odgovorni, savjesni ljudi treba da priznaju krivicu, analiziraju situaciju i da u budućnosti otklanjaju takvu vrstu nedostataka”, zaključio je Mektić.

Iz MUP-a Republike Srpske juče saopšteno da nisu imali konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik 2015. godine, te da je dužnost ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, ukoliko je imao takvu informaciju, bila da preduzme mjere iz svoje nadležnosti.

Vehabija Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik 27. aprila 2015. godine ubio je policajca Dragana Đurića /48/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića, javlja Srna.

Tagovi: