Danas pretežno oblačno, kiša na jugu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, sa kišom na jugu i snijegom u brdsko-planiskim predjelima, te dnevnom temperaturom od minus dva do šest stepeni Celzijusovih.
Jutro hladno i oblačno, uz provijavanje slabog snijega ponegdje i kišu na jugu, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 
Tokom dana na sjeveru će biti pretežno suvo i oblačno, a slab snijeg će padati u brdsko-planiskim predelima. 
Na jugu će padati kiša, a na jugoistoku će se miješati slaba kiša i susnježica. 
Uveče padavine postepeno jačaju na jugu, a tokom noći snijeg će zahvatiti većinu predjela. 
Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, u Hercegovini uglavnom, jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 
Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva na zapadu do šest na istoku, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih. 
Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Han Pijesak minus šest stepeni Celzijusovih, Mrakovica i Prijedor minus pet, Drinić, Mrkonjić Grad i Sokolac minus četiri, Sarajevo, Krupa na Uni i Šipovo minus tri, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Gradiška, Ribnik i Tuzla minus dva, Banjaluka, Novi Grad, Srbac, Bijeljina, Zvornik, Srebrenica i Zenica minus jedan, Doboj nula, Gacko i Rudo jedan, Višegrad i Foča dva, Bileća i Mostar četiri i Trebinje šest i Neum sedam stepeni Celzijusovih. 

U protekla 24 časa u Trebinju su pala 24 litra kiše po metru kvadratnom, u Bileći 19, a u Kalinoviku 14 litara po metru kvadratnom. 

Visina snijega jutros u 7.00 časova: Mrakovica 15 centimetara, Mrkonjić Grad 14, Ribnik 12, Krupa na Uni i Novi Grad devet, Drinić osam, Šipovo šest i Kalinovik pet centimetara.

Tagovi: