Partizan ponovo u blokadi

Košarkaški klub Partizan ponovo ima ozbiljne probleme sa poslovanjem, pošto su mu blokirani svi računi.

Radi se opet o “Ekspo”, odnosno nekadašnjoj “Marfin banci” koja je još jednom pustila mjenicu za kredit uzet prije 13 godina. To konkretno znači da “crno-bijeli” ne mogu da isplaćuju zarade zaposlenima niti da izmiruju redovne obaveze preko računa.

Radi se o dugu od približno 1.100.000 evra, a suma je toliko narasla zbog kamate od čak 21 odsto. Kako bi opet mogao da počne da posluje i funkcioniše, za očekivati je da Partizan potraži rješenje na sudu u vidu privremene mjere koja bi značila i da banka ne može da blokira klupske račune. Istovremeno, zbog tužbi Duška Vujoševića i Nemanje Gordića pred arbitražom FIBA, Beograđani ne mogu ni da registruju nove igrače.

Predsjednik kluba Ostoja Mijailović prethodnih mjeseci više puta je javno govorio o visini ukupnog Partizanovog duga koji iznosi 7.168.150 evra.

Ostaje da se vidi u kom vremenskom roku će “crno-bijeli” uspjeti da otklone najnovije probleme i da li će do početka domaće Superlige sredinom aprila biti u prilici da dovedu još nekog novog igrača.

Srpska cafe

Tagovi: