Završena izgradnja arteškog bunara u Lugovima

U Lugovima kod Šamca danas je predat na korištenje arteški bunar, dubok 140 metara, čija je vrijednost 67.510 KM, a koji će obezbjeđivati vodu za piće za 750 raseljenih.

Opština Šamac obezbijedila je 16.877 KM, a sredstva u visini od 50.632 KM kroz Finansijski mehanizam za integrisani i održivi lokalni razvoj 2016/2017. godina Vlada Republike Srpske posredstvom Ministarstva finansija i Razvojni program UN (UNDP). 

"Opština je obezbijedila još i sve potrebne dozvole, projektnu dokumentaciju i finansiranje nadzora u visini od 6.000 KM", kaže načelnik opštine Đorđe Milićević. 

On kaže da na šamačkom području ima šest arteških bunara, a da samo mjesna zajednica Novo Selo nema, te će kroz IFAD projekat u ovoj godini biti pokrenuta njegova izgradnja. 

Predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić istakla je da je mjesna zajednica Lugovi jedna od rijetkih koja ima pozitivan prirodni priraštaj, više od 90 djece do devetog razreda. 

"Stanovništvo živi složno i počeli su i izgradnju parohijskog doma sopstvenim sredstvima. U narednom periodu planiraju značajne infrastrukturne projekte, završetak doma, asfaltiranje jedne ulice za koju su konkurisali kod Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i očekujem odobrenje s obzirom da nijedna ulica nije asfaltirana", kaže Škrbićeva. 

Savjetnik načelnika opštine Svetozar Evđić ističe da na šamačkom području ima šest arteških bunara, koji su pod kontrolu opštine, obezbijeđena je budžetska pozicija i potpisan ugovor sa Javnim preduzećem "Vodovod i kanalizacija", te se u saradnji sa Domom zdravlja redovno prati njihova ispravnost. 

Tagovi: