Prijava roditelja podigla na noge banjalučko tužilaštvo: Nastavnice u policiji zbog tuče učenica

Policija je saslušala nastavnice banjalučke Osnovne škole ''Georgi Stojkov Rakovski'', nakon obračuna dvije maloljetne učenice, saznaje srpskainfo.com.

Izvor iz Policijske uprave Banjaluka otkriva da su u incidentu učestvovale učenice petog razreda pomenute škole.

"Prvo je jedna učenica pogodila drugu grudvom, a zatim je došlo do svađe i naguravanja između njih dvije, nakon čega su obe pale. To je primjetila jedna od nastavnica koja je u tim trenucima dežurala u školskom dvorištu tokom velikog odmora i spriječila je dalji obračun između djevojčica", objasnio je izvor iz banjalučke policije.

O incidentu su odmah obavješteni nadležni u školi, među kojima je i školski psiholog.

Djevojčica za koju je ocijenjeno da je bila inicijator sukoba dobila je ukor.

Vjerovatno bi sve ostalo na tome da majka djevojčice koja je bila pogođena grudvom nije odlučila da slučaj prijavi policiji, odnosno tužilaštvu koje je po službenoj dužnosti moralo da provjeri navode iz prijave.

Iz Okružnog javnog tužilaštva navode da im je slučaj prijavljen prošle sedmice. Prema navodima iz prijave, majka djevojčice koja je bila napadnuta prijavila je roditelje druge djevojčice.

"Prema navodima iz prijave maloljetno dijete je počinilo vršnjačko nasilje. Predmet se nalazi u radu kod tužioca za maloljetnike i u fazi je provjere svih navoda iz prijave", objasnili su u tužilaštvu.

Nakon prijave koja je dostavljena Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka policija je saslušala i nastavnice, a o tome da li postoje elementi nekog krivičnog djela ili nečija odgovornost u čitavom slučaju biće donesena odluka nakon što se detaljno utvrde sve činjenice.

Marija Markanović portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je da je policija u ovom slučaju obavila svoj dio posla i saslušala više osoba.

"Policijski službenici su 21. marta dostavili izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka o preduzetim mjerama i radnjama povodom verbalnog i fizičkog sukoba maloljetnica. Sve dalje informacije u vezi ovog slučaja su u nadležnosti tužilaštva", objasnila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Dušan Mišljenović, direktor Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“, potvrdio je da su nastavnice iz ove škole morale dati izjavu u policiju i to nakon prijave roditelja jedne od učenica zbog incidenta koji se dogodio tokom velikom odmora u školskom dvorištu.

Dodao je i da je jedna učenica dobila ukor zbog svog ponašanja.

U školama širom BiH u proteklom periodu zabilježen je veći broj incidenata među učenicima.

Pojedine incidente učenici bilježe i mobilnim telefonima, ali većina obračuna između učenika, ipak ostane daleko od očiju javnosti. Stručnjaci apeluju da se u školama pod hitno trebaju sprovesti jače preventivne mjere kako bi se izbjegle neželjene posljedice u budućnosti.

Tagovi: