SDS: Sramna prepiska Staše Košarca sa novinarom

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje ''urednički posao'' predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Staše Košarca koji sa sto maraka nagrađuje novinare Radio-televizije Republike Srpske spremne da pišu i prave priloge protiv funkcionera Saveza za promjene.

U saopštenju se dalje navodi da je sramna prepiska Staše Košarca sa novinarom Radio-televizije Republike Srpske, u kojoj Košarac za tekst protiv šefa Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u PD PS BIH Aleksandre Pandurević nudi sto maraka. U ovoj stranci ističu da to na najbolji način pokazuje ko i na koji način uređuje informativni program "tzv. Javnog servisa kojeg plaćaju svi građani Republike Srpske".

"Gotovo svakodnevno razni SNSD sateliti, kvazi-novinari i kvazi-analitičari, putem tzv. javnog servisa Republike Srpske iznose gnusne i neutemeljene laži i uvrede na račun funkcionera Saveza za promjene. Viber prepiska Staše Košarca pokazala je kako funkcioniše Bastilja laži zvana Javni servis, kolika je tarifa kvazi-novinara RTRS-a i da su za 100 KM spremni da ispune svaku želju režima", piše u sapštenju SDS.

U SDS ističu da je u ovom slučaju riječ o Staši Košarcu koji je 2005. godine napisao ''Ustav Republike BiH'' kojim se ukida Republika Srpska a uvode regije, te formira Vlada BiH i jedan predsjednik BiH.

"Riječ je o čovjeku bez ideologije koji je dokazao da je za novac spreman sve, pa i posvađati Republiku Srpsku da bi on opstao", podsjećaju iz SDS i dodaju da novinari nemaju pravo da budu dio matrice kojoj je cilj da  i da se prodaju za sto maraka. Ukoliko se to nastavi, uskoro ni RTRS neće vrijediti više", kaže se u saopštenju.

U javnosti se pojavila prepiska između Staše Košarca i novinara RTRS u kojoj nudi 100 KM za objavu tekstova protiv člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića i Aleksandre Pandurević.

 

"Nema nikakve potrebe da se bavim ovakvim stvarima, niti da vršim uticaj na novinare na ovakav način jer je poznato da sve što mislim ja javno i kažem. Da sam imao bilo kakva saznanja o ovome o čemu Pandurevićeva samu sebe optužuje u ovoj navodnoj prepisci, ja bih to iznio javno, bez ikakvog prethodnog dopisivanja s novinarima", poručio je Košarac.

Tagovi: