Novi Grad: Nestali dječak bio na pecanju sa ujakom

Prilikom prevrtanja čamca na Uni kod Novog Grada nestao je trinaestogodišnji D.M., potvrđeno je iz policije, prenosi ATV

Nezvanično, on je sa još dva lica bio na čamcu, jer su pecali. Sa njim su, saznajemo, bili dječakov ujak K.M, rođen 1984. godine i S.P. rođen 1992. godine.

Očevici tvrde da je dječak plivao više od jednog kilometra i stigao do mosta gdje su ga uočili graničari.

Govorili su mu da se uhvati za stub. Jedan od graničara je, navodno, krenuo prema vodi da pokuša da ga izvuče, ali je dječak u tom trenutku nestao ispod površine Une.

U međuvremenu, u Novi Grad su stigli pripadnici specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i učestvovaće u daljoj potrazi za dječakom.

Srna nezvanično saznaje da su u međuvremenu u potragu uključeni i pripadnici graničnih policija BiH i Hrvatske, kao i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Potraga za dječakom trajaće večeras sve dok to dozvole vremenski uslovi. Dvojica muškaraca s kojima je bio i dječak, nakon što su isplivali, pregledani su u Hitnoj službi Doma zdravlja Novi Grad i osim povišenog krvnog pritsika i snižene tjelesne temperature nisu imali drugih povreda.

Straješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad Nikola Rađenović rekao je da su vatrogasci u dva navrata prošli nizovodno do naselja Ravnice. Na ovoj ruti bili su i ronioci.

Tagovi: