Poljuljana SDS-ova većina u Tesliću

Teslićka skupštinska većina predvođena SDS-om je uzdrmana. U obaranju nekoliko ključnih tačaka SNSD-u i SP-u pomogli su PDP i Nezavisni klub.

Kada je vidio da gubi podršku, načelnik opštine Milan Miličević  je sa sjednice povukao izvještaj o svom radu, a pred kameru nije želio.

„Ne dajem izjave na skupštini“, kratko je komentarisao Miličević.

Lopticu je prebacio predsjedniku SDS-ovog kluba odbornika. On uvjerava da uprkos kolebanjima,većina nije upitna.

„Mislim da skupštinska većina nije poljuljana, bilo je nekih neslaganja oko programa, ali idemo dalje“, rekao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić.

U SNSD-u kažu da još nisu razgovarali o novoj većini. Ipak, jasno im je da istomišljenika i te kako imaju na suprtonoj strani.

„Ja očekujem da se ovakav trend nastavi i da već na sledećim skupštinama da će i pojedini odbornici iz SDS i drugih stranaka to da urade“, rekao je Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić.

Prelomilo je kada se PDP usprotivio planiranoj gradnji na trgu. Tačka je povučena. Nakon toga pao je plan kapitalnih investicija, a u sali zavladao tajac.

Razloge ne otkrivaju, ali na stranu SNSD-a povremeno su stajali i bivši čalanovi, sada okupljeni u Nezavisnom klubu. PDP je glasao podijeljeno,ali prvi put nisu aminovali sve prijedloge SDS-a.

“PDP jednostavno neće glasati za stvari koje se prepisuju po godinu dvije, tri, regulacione planove koji nisu u skladu sa mišljenjem većine građana opštine Teslić.  To je suština svega, za dalje ćemo vidjeti, nikakva većina nikakvo remećenje bilo čega“, izjavio je  Radojica Todić, predsjednik OO Teslić i odbornik PDP-a.

Nije, uvjerava prvi čovjek PDP-a, bilo ni pritisaka, iako je pred razmatranja izvještaja o radu načelnika, pauzu proveo u njegovom kabinetu. Načelnikov izvještaj je potom povučen, a u nastavku su oboreni i oni o radu javnih preduzeća. UZ SDS su danas sve vrijeme bili tek DNS i SDA. I SDP-ov potpredsjednik skupštine se kolebao.

ATV

Tagovi: