Migranti plutali Savom na komadima drveta, poziv upomoć stigao preko ''Doktora bez granica''

Četiri migranta iz Irana spašena su danas u blizini graničnog prelaza Rača, kod Bijeljine, a nakon višečasovne kacije iz Save su ih zajedno izvukli bijeljinaki policajci i pripadnici granične policije.

Kako se navodi iz bijeljinske policije, migranti su najvjerovatnije plutajući Savom iz pravca Srbijen prešli na naše područje, te proveli dva dana na ostrvu nabujale rijeke.

Da su migranti zarobljeni na ostrvu policiji je danas oko 13.43 časova prijavila N.Dž. iz Sarajeva. Nju su, navodno obavijestili iz međunarodne organizacije „Doktori bez granica“ da su u kontaktu sa migrantima iz Irana, koji plutaju na komadima drveta na rijeci Savi i da su životno ugroženi.

"Zajedničkim snagama uz pomoć čamaca i rizikujući svoje živote pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Granične policije, od sigurne smrti utapanjem spasili su četiri migranta i to V.M. (1990), N.B.( 1992) J.S.(1981) i F.H. (1985). Sva četiri lica su državljani Irana, a istim je nakon spšavanja iz nabujale rijeke Save ukazana medicinska pomoć, te su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Bijeljina na dalje posmatranje uz pratnju Policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina", saopšteno je iz policije.

Nakon ukazane ljekarske pomoći uz pratnju Policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina, isti će biti predati u nadležnost Granične policije i Inspektora za strance.

Tagovi: