Naselje Bukvalek bez vode i asfalta

Žalosno je da u XXI vijeku moram uzimati s krova kišnicu da bih imao vode, kaže Stanko Šulić iz banjalučkog naselja Bukvalek. Ista muka muči i ostale mještane ovog naselja. Vode, kažu, imaju samo kada pada kiša.

Neprilikama mještanima Bukvaleka ovdje nije kraj, loš, neasfaltiran put je, kako kažu, tek priča za sebe.

Kada padne kiša, odnese sve, a ne znaju više ni kome da se žale.

"Odvalimo auspuh na autu, odvaljuju se gume, ode upravljač. Autom s Vrbasa donosim vodu. Za piće kupim onu od pet litara i pijem. Za kuvanje, pranje suđa i to, odozdo ljeti nosim, a zimi hvatam kišnicu i imam tamo bazen", pričaju stanovnici Bukvaleka.

Pijesak posut po putu nagrizaju vremenske nepogode. Tako ljeti ispuca, a zimi, zbog obilnih padavina, put se pretvara u blatnjavu katastrofu.

Put u naselju Bukvalek može se opisati kao rupa na rupi, a dodatno je loš kada pada kiša, jer je u svakoj toj rupi i po lokva, pa mještani jedva prolaze.

U Gradskoj upravi kažu da na području Banjaluke postoji 900 kilometara putne mreže koja nije asfaltirana. Takve saobraćajnice nasipaju posebnim materijalom i za njih svake godine odvajaju određena sredstva. Na mjesnoj zajednici je, tvrde u Gradskoj upravi, da odredi koji su prioriteti za ulaganje. Obećavaju da će ekipa izaći na teren i vidjeti šta se može učiniti da mještanima Bukvaleka olakšaju život.

ATV

Tagovi: