Šamac: Lokalne siledžije zarobile majku i sina na cesti

Sasvim obična posjeta prijateljima u Obudovcu kod Šamca Jasminki Kraljević i njenom 19-godišnjem sinu Emiru iz Špionice kod Srebrenika pretvorila se u pravu noćnu moru. Na povratku kući, u naselju Donji Žabar, presrela su ih dvojica lokalnih siledžija, koji su im oduzeli lične dokumente i više od sat im onemogućavali da nastave put, piše Avaz.ba.

Psovke i uvrede

Sve se dogodilo u srijedu u 19.30 sati nakon što je Emir svojom Škodom Octavijom skrenuo sa magistralnog puta Bijeljina – Banja Luka na lokalni put u Donjem Žabaru kako bi obavio malu nuždu. Tek što je parkirao vozilo na proširenju pored lokalnog puta, Audijem Q7 naišao je nepoznati mladić i pitao ga šta tu radi. Kako mu je bilo neprijatno da kaže da želi obaviti malu nuždu, Kraljević je nepoznatom mladiću odgovorio da čeka prijatelja, nakon čega su uslijedile psovke i verbalne uvrede.

"Nepoznati mladić potom je Audijem prepriječio put ispred našeg vozila, rekavši nam da sada možemo ići samo preko preorane njive. Ubrzo je Mercedesom stigao stariji muškarac, za kojeg pretpostavljamo da je otac mladića, koji je svoje vozilo prepriječio sa stražnje strane naše Škode tako da smo ostali potpuno blokirani. Stariji muškarac pokucao je na prozor našeg vozila i tražio da mu predamo dokumente, što smo, u strahu za svoj život, i učinili", ispričala nam je Jasminka Kraljević.

Tako su skoro sat proveli u svom zaključanom vozilu, strepeći za život, dok nije stigla policija iz Šamca. U međuvremenu je naišlo više vozila koja nisu mogla proći blokiranim putem, ali im niko od njih, iako je bolesnoj Jasminki dva puta pozlilo, nije priskočio u pomoć. Nakon što su provjerili njihove podatke, policajci su Jasminki i sinu kazali da su slobodni i do mogu ići kući.

Sumnjivo vozilo

Prema priči Jasminke i njenog sina, nakon što su im policajci kazali da to nisu smjeli raditi, dvojica siledžija odgovorila su da im je bilo sumnjivo što se vozilo zaustavilo u blizini njihove kuće i da su nakon toga pravdu uzeli u svoje ruke. Prema saznanjima Jasminke i njenog sina, radi se o jednom lokalnom bogatom poduzetniku i njegovom bahatom sinu, koji, kako ističu, samo zbog toga što imaju dovoljno novca, misle da mogu raditi šta god žele.

Podnijet će tužbu

Zbog pretrpljenog stresa, teško bolesna Jasminka zatražila je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, odakle je sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, čiji su ljekari konstatirali akutnu reakciju na stres. Jasminka je teški srčani bolesnik i ima ugrađen stent, a stres koji je preživjela zajedno sa sinom, dodatno je pogoršao njeno zdravlje. Zbog toga će, kako kaže, angažovati advokata i pokrenuti privatnu tužbu protiv dvojice siledžija iz Donjih Žabara.

Tagovi: