Zavičajno vaskršnje sijelo u Donjoj Slatini

Povodom vaskršnjih praznika, u organizaciji omladine iz Donje Slatine, u tom šamačkom naselju održano je prvo ''Zavičajno vaskršnje sijelo'' na kome su organizatori predstavili kulturno-zabavni program sa zavičajnim temama.
Predsjednik Mjesne zajednice Donja Slatina Petar Tanasić rekao je da se "Zavičajno vaskršnje sijelo" održava na inicijativu omladine, koja je željela da se u praznične dane Vaskrsa druže mještani i njihovi gosti koji trenutno ne žive u Donjoj Slatini, a koji su svojim radom i trudom ostavili tragove koji ne smiju biti zaboravljeni. 
Prije početka manifestacije, sveštenik Dragan Pavlović osveštao je ikonu Svetog Aleksandra Nevskog, po kome omladinska organizacija Donja Slatine nosi ime. 
U okviru manifestacije dodijeljene su i zahvalnice i pukovniku u penziji i bivšem načelniku klinike ORL na VMA u Beogradu Dušanu Bijeliću, doktoru hematologu u Kliničkom centru u Beogradu Predragu Miljiću, specijalisti pedijatrije doktoru Milici Tanasić koja je zaposlena u Šamcu, a za najpozitivniju ličnost Donje Slatine izabran je Mladen Bijelić. 
Organizovano je i takmičenje u nekoliko sportsko-zabavnih disciplina, kao što su, izbor za najjače vaskršnje jaje, fudbalska utakmica, navlačenje konopca, ispijanje piva, čelična pesnica, a najuspješnijim učesnicima dodijeljene su simbolične nagrade. 
Manifestaciji je prisustvovao i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je pozdravio okupljene, čestitao im najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, te izrazio zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije i poželio da ona preraste u tradiciju.

Tagovi: