Održana ulična trka učenika

U Šamcu je danas, povodom Dana opštine, organizovana ulična trka pod nazivom ''Šamac 2018'' na kojoj je učestovalo oko 300 učenika osnovnih i srednjih škola u osam kategorija.

Takmičarima koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto diplome, medalje i pehare uručivala je predsjednik Skupštine Nikolina Škrbić. 

"Osim takmičenja u recitovanju, današnja `Ulična trka` je još jedan tradicionalnih događaja koje smo ove godine obnovili povodom Dana opštine", rekla je Škrbićeva, te čestitala i zahvalila nastavnicima i učesnicima trke. 

Prvo mjesto na stazi od 400 metara za djevojčice četvrtog i petog razreda pripalo je Mariji Sofrenović iz Obudovca, a u kategoriji 500 metara za dječake četvrtog i petog razreda Cvijetinu Šikaniću iz Obudovca. 

Prvo mjesto na stazi od 500 metara za djevojčice šestog i sedmog razreda pripalo je Eleni Bradašević iz Šamca, a u trci dječaka šestog i sedmog razreda na 600 metara Jovici Pavloviću iz Obudovca. 
 
Prvo mjesto na stazi od 800 metara za djevojčice osmih i devetih razreda osvojila je Mila Vasiljević iz Šamca, dok je na stazi od 800 metara za dječake osmih i devetih razreda prvo mjesto pripalo je Marku Aranđiću iz Gornje Slatine.
 
U kategoriji na stazi od 800 metara za djevojčice srednje škole prvo mjesto pripalo je LJiljani Kojić, a na stazi od 1.000 metara za dječake prvo mjesto ponio je Jovan Nikić. 

Trku je organizovala Opštinska uprave, u saradnji sa osnovnim i srednjim školama, Turističkom organizacijom i Crvenim krstom. 

Tagovi: