NDP traži ostavke funkcionera MUP-a RS

NDP je pozvao na neodložno i hitno javno izjašnjavanje i podnošenje bezuslovnih ostavki visokopozicioniranih funkcionera MUP-a RS kako bi otklonili sve sumnje sa slučaja ubistva Davida Dragičevića i obznanili imena onih koji pomažu u skrivanju ovog zločina.
Takvim činom skinuli bi teret i odgovornost koju nose, a time zaštitili dignitet i dostojanstvo svih časnih pripadnika MUP-a RS, navodi se u saopštenju.
"Ćutanje ministra policije Dragana Lukača i otvaranje nekakvih policijskih igara i zabava, dok se građani brutalno prebijaju, ubijaju i nekažnjeno gaze u saobraćaju je čin neodgovornog ponašanja i ignorisanja stvarnih problema", smatraju u NDP-u.
Zahtijevaju od MUP-a i nadležnog tužilaštva da preduzmu sve mjere i radnje kako bi provjerili navode i optužbe na račun prozvanih lica, pa i samog ministra Lukača, direktora Zavoda za sudsku medicinu, vlasnika kuće koja je navodno opljačkana u noći nestanka ubijenog mladića i svim drugim licima povezanim sa insceniranjem lažnog i uvredljivo nelogičnog policijskog uviđaja i obdukcionog nalaza.
"Vaše ćutanje i ignorantski stav ne smije i ne može da vam kupi vrijeme za smišljanje nove obmane javnosti. Bacili ste na koljena institucije Republike Srpske i jedino što vam je ostalo jeste da ćutite. Čini se da je tako i najbolje, jer sve što kažete, mimo istine, obiće vam se o glavu kao i sramna pres konferencija na kojoj ste teatralno htjeli da, po ko zna koji put, dokažete da ste jači od istine i pravde. Poručujemo vam da niste i da ćete odgovarati za nerad i eventualno saučesništvo u prikrivanju ubistva, kao i dovođenje u zabludu i pokušaj obmane građana i javnosti Republike Srpske", ističu iz ove stranke i doaju da NDP želi da ohrabri i podrži slobodna okupljanja građana oko roditelja nastradalog mladića sve do dana kada ćete istinu morati predati u ruke naroda, jer ste očigledno imuni na nju.
Poručili su i da ukoliko “funkcioneri MUP-a ne mogu ili ne smiju ovaj slučaj dovesti do kraja i razotkriti pravu istinu, da daju ostavke već danas i oslobode institucije političko-tajkunskog pritiska”.
Podsjećamo, i SDS je iz istog razloga tražio neopozive ostavke rukovodsva policije RS.
Okupljanja građana koji zahtijevaju "Pravdu za Davida" traju danima. Iako se donekle očekivalo da će "euforija" splasnuti, okupljanja su sve masovnija, a na društvenim mrežama svakodnevno se pojavljuju "nove informacije" ovog slučaja. 
SrpskaCafe

Tagovi: