SNSD: Razriješiti slučaj tragično preminulog Davida Dragičevića

Savez nezavisnih socijaldemokrata izrazio je najiskrenije saučešće porodici tragično preminulog Davida Dragičevića i pozvao nadležne institucije da profesionalno i u najskorijem roku utvrde sve relevantne činjenice i riješe ovaj slučaj.

"Ovom prilikom želimo podsjetiti javnost da je naš odnos prema ovom slučaju odmah iskazao predsjednik naše stranke Milorad Dodik koji je, poslije razgovora sa porodicom i na njihov zahtjev, tražio i obezbijedio da se izvrši nova obdukcija i da se dodatno analiziraju svi detalji istrage i utvrde činjenice", navodi se saopštenju SNSD-a. 

SNSD je osudio postupke određenih ljudi i organizacija koji su, kako se ističe u saopštenju, od samog početka politizovali i zloupotrijebili ovaj tragični slučaj i iskrenu bol i patnju porodice. 

"Smatramo da ovo nije pitanje za političke partije, već za tužilaštvo, kojem ovom prilikom pružamo podršku i pozivamo da profesionalno i transparentno razriješi slučaj", navode iz SNSD-a i dodaju da od tužilaštva očekuju da u najskorijem roku ožalošćenoj porodici pruži odgovore na njihove prigovore.

Iz SNSD-a navode da insistiraju i da se jasno utvrdi odgovornost pojedinaca i nosilaca funkcija u nadležnim institucijama, gdje za to postoje razlozi. 

Tagovi: