Pomen borcima Vojske Republike Srpske

Kod spomen-obilježja u mjesnoj zajednici Šamac danas je služen pomen i položeni vijenci za 114 poginulih boraca Vojske Republike Srpske i 22 civilne žrtve proteklog rata.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Lazar Blagojević rekao je da je ovo značajan istorijski dan za opštinu i Republiku Srpsku, jer je prije 26 godina Šamac oslobođen.

"Naši saborci su dali živote za očuvanje Republike Srpske i Šamca. Zahvaljujući njima i ostalim borcima Šamac je sve vrijeme bio slobodan grad u kojem su mogli biti svi oni koji su željeli živjeti sa Srbima. Kao primjer je ovaj spomenik na kojem su, osim imena vojnih žrtava koje su brojne, ispisana i imena civilnih žrtava koje su izgubile život tokom rata na području ovog grada", rekao je Blagojević.

On kaže da je spomen-obilježje podignuto svim pripadnicima Vojske Republike Srpske sa područja Šamca i boraca čije porodice danas žive u ovom gradu, te civilnim žrtvama, bez obzira na vjeru i naciju.

Pomenu su, osim članova porodica poginulih i predstavnika Boračke organizacije, prisustvovali i načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić i šef kabineta načelnika opštine Јadranka Đikić.

Tagovi: