Nakon godinu i po skrivanja: Bivši poslanik SNSD predao se SIPA

Poslije godinu i po dana bjekstva bivši poslanik SNSD u Narodnoj skupštini RS Siniša Dodik (39), koji je pod istragom zbog trgovine uticajem i izborne prevare, vratio se u BiH.

Kako saznaju “Novosti”, Dodik je 10. aprila, u pratnji advokata, došao u zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, koja za njim traga od novembra 2016. godine.

"Dodik se u pratnji branioca javio istražiocima koji rade na njegovom predmetu. Pravdao se da iz zdravstvenih razloga nije mogao ranije da se odazove na saslušanje, i da je sve vrijeme proveo na liječenju u Srbiji. Kao potvrdu te priče priložio je i određene ljekarske nalaze", kaže dobro obaviješteni izvor “Novosti”.

Iako je još u novembru 2016. izdata naredba za hapšenje, Dodik po dolasku u SIPA ipak nije uhapšen.

Ponovo je pušten kući, uz dogovor da će u narednim danima dobrovoljno doći na saslušanje u Tužilaštvo BiH, gdje nisu željeli da komentarišu da li je do toga i došlo.

Dodik je, inače, zajedno sa Radenkom Mirkovićem (50) privođen 8. oktobra 2016. Iz Tužilaštva BiH tada je saopšteno da su obojica pod istragom da su počinila krivično djelo izborne prevare na području opštine Istočna Ilidža, tokom lokalnih izbora 2016. godine.

Osim toga, Dodik se našao i pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem, pišu novosti.rs.

Tagovi: