Vozači oprez, mogući odroni

Iz Auto-moto saveza RS upozoravaju vozače na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.
– U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle. Vozačima se savjetuje oprezna i sporija vožnja, prilagođena uslovima na putu – navedeno je u saopštenju.
Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, vozila i dalje saobraćaju usporeno, jednom trakom.
Na većini puteva u Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju po mjestimično vlažnom kolovozu. Na auto-putu A-1, dionica Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je, zbog sanacije klizišta, u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u traku za preticanje, dok je na lokalitetu Treševine usporen prolazak vozila.
Zbog radova na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor na Uni, vozila će danas prolaziti naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.
Naizmjenično propuštanje vozila na ovom prelazu najavljeno je za period od devet do 15 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Tagovi: