Djevojčice iz Naseobine Lišnje regionalni šampioni u fudbalu

Učenice Osnovne škole ''Meša Selimović'' iz Naseobine Lišnje nadomak Prnjavora ostvarile su istorijski uspjeh u fudbalu i postale regionalni šampioni.

Uspjeh je još veći ako se zna da pomenuta osnovna škola uopšte nema fiskulturnu salu.

Stanovnici malog mjesta na magistralnom putu Banjaluka – Prnjavor ponosni su na svoju djecu, a kako i ne bi kada su na putu do titule pobijedile mnogo iskusnije vršnjakinje iz Banjaluke, koje treniraju fudbal u “velikim” klubovima.

Direktor Osnovne škole “Meša Selimović” Milan Vranić ispričao je za Srpskainfo da iza istorijskog uspjeha stoji rad nekolicine entuzijasta.

"Počeli smo prije tri godine i evo, kulminacija svega bila je nedavno kada smo ostvarili istorijski uspjeh i postali regionalni prvaci u fudbalu", ispričao je ponosni direktor.

Podsjetio je da je put do finala bio trnovit, a da je prava euforija nastala kada je u velikom finalu izvojevana pobjeda od 2:0 nad Osnovnom školom “Branko Radičević” iz Banjaluke.

Za talentovane djevojčice iz Naseobine Lišnje odmora nema, jer pored svakodnevnih obaveza u školskim klupama, sada ih očekuje finale, i to ono republičko, koje će biti odigrano 19. i 20. maja u Bijeljini.

Srpska info

Tagovi: