Ognjen korak bliže ozdravljenju poslije 11 godina budne kome

Zahvaljujući ljekarima u poliklinici u Zagrebu koji robotikom vraćaju pokrete, Ognjen Dragojević (24) iz Laktaša, koji se već 11 godina nalazi u stanju budne kome, počeo je da dobija mišićnu masu, što je prvi korak ka ozdravljenju.

"Konkretni rezultati znaće se nakon mjesec dana provedenih na terapiji, ali dok ne povrati mišićnu masu, i sve drugo je nemoguće. Vlasnik poliklinike nam je poklonio još jedan termin dnevno za terapiju, što će sigurno povećati šanse za oporavak mog sina", rekao je Ognjenov otac Ljubinko Dragojević, koji se nedavno vratio iz Zagreba.

On je dodao da nema riječi kojima bi zahvalio svima koji su pomagali i pomažu da njegov sin ozdravi.

"Nakon što je 'Glas Srpske' objavio priču o mom Ognjenu, mnogi su nam pomogli. Smještaj i hranu u Zagrebu za suprugu i sina sam platio za ovaj mjesec. Nadam se da ćemo uspjeti sakupiti još bar 4.000 KM kako bismo i maj i jun tamo proveli bezbrižno", dodao je Dragojević.

Ognjen je kao četrnaestogodišnjak doživio saobraćajnu nesreću, nakon koje je zbog gušenja zapao u  kliničku smrt. Iako su ljekari u laktaškom Domu zdravlja uspjeli da ga ožive, nedostatak kiseonika ostavio je posljedice na rad mozga. Od početka aprila on je na liječenju u Zagrebu, a novac za terapije odobrio je Fond zdravstvenog osiguranja RS.

Svi koji žele da pomognu da se ovaj mladić probudi iz stanja u kojem se nalazi i stane na noge mogu uplatiti novac na žiro račun u NLB Razvojnoj banci, broj: 5620998111233032 na ime Ljubinko Dragojević, broj telefona 065/376-468.

Glas Srpske

Tagovi: