AK "San" Prnjavor: Uspješan nastup na prvenstvu BiH u višeboju

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine u višebojima održanim 1. i 2. oktobra na Atletskom centru Koševo u Sarajevu, atletičari Atletskog kluba ”SAN” iz Prnjavora osvojili su tri medalje. Jednu zlatnu i dvije srebrene.

Titulu juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine u višeboju, nakon dva dana borbi u sedam diciplina: 100 m prepone, skok u vis, bacanje kugle, 200 m, prvog dana i, skok u dalj, bacanje koplja i 800 m, drugog dana, osvojila je fantastična Belma Ćuran sa novim ličnim rekordom od 3328 bodova.

Titulu juniorskog viceprvaka Bosne i Hercegovine u višeboju osvojila je Kristina Stojković sa 3003 boda.

Titulu seniorskog viceprvaka Bosne i Hercegovine u višebojima, nakon dva dana borbi u deset disciplina: 100 m, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis, 400 m prvog dana i 110 m prepone, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i 1500 m drugog dana, osvojio je odlični Kristijan Marić sa novim ličnim rekordom od 3609 bodova.

Ovim takmičenjem je spuštena zavesa na Prvenstevna takmičenja na stazi u Bosni i Hercegovini i sada slijedi serija kroseva, od kojih je prvo već u nedelju 9. oktobra u SRC Borik u Prnjavoru, kada je na redu 5. Jesenji humanitarni kros AK ”SAN” Prnjavor 2022.

Nakon toga slijedi Pojedinačno kros Prvenstvo Republike Srpske i Prvenstvo Bosne i Hercegovine, kao i Kros Brčko Distrikta.

Ovim putem se zahvaljujemo našem generalnom sponzoru Darjanu Đuriću i njegovoj firmi Prokop inženjering d.o.o., koji nam obezbeđuju gorivo za odlaske na takmičenja prošle i ove godine.

prnjavor.info

Tagovi: