Biblioteka u Šamcu obilježava Međunarodni dan poklanjanja knjige

Povodom Međunarodnog dana poklanjanja knjige, 14. februara, koji se obilježava širom svijeta, Narodna biblioteka u Šamcu pokloniće po knjigu svojim najvjernijim čitaocima, rekla je direktor Biblioteke Dragica Borojević.

Ona je dodala da će nagraditi najvrednijeg čitaoca sa odjeljenja za odrasle i dječijeg odjeljenja, a prethodnih godina nisu bili u mogućnosti da nagrađuju svoje čitaoce knjigama, jer je bibliotečki fond bio pogođen katastrofalnim poplavama 2014. godine.

"Srećni smo što smo sada konačno u mogućnosti da obilježimo ovaj značajan datum onako kako dolikuje i to ćemo činiti i u budućnosti. S obzirom na to da je Biblioteka preselila u novi prostor u kome imamo i čitaonicu, isplanirane su aktivnosti poput obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Svjetskog dana dječije knjige, Međunarodnog dana pismenosti i slično", kaže Borojevićeva.

Ona je napomenula da će Biblioteka u 2021. godini nastaviti organizovanje posjeta ovoj ustanovi mališana predškolskog uzrasta, kako bi se razvio interes i želja za čitanjem.

"Podsticanje čitanja je zajednički zadatak biblioteka, vrtića, škola i porodice. Nadamo se povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, kako bismo realizovali pomenute planirane aktivnosti na adekvatnom nivou", kaže Borojevićeva.

Tagovi: