Crveni krst Šamac: Zahvalnice humanim ljudima

Na današnjoj sjednici Opštinske organizacije Crvenog krsta Šamac uručene su zahvalnice za osam zaslužnih pojedinaca i ustanova za poseban doprinos ostvarivanju humanih ciljeva i uspješno vođenje akcija.

Zahvalnice su uručene osnovnim školama u Šamcu, Crkvini, Gornjoj Slatini i Obudovcu, profesoru Srđanu Trimoskom, penzionisanom sekretaru Crvenog krsta Cvijetinu Josipoviću, te aktivistima Crvenog krsta Cvijeti Čančarević i Svetlani Pavlović za dugogodišnju uspješnu saradnju.

Josipović je rekao da je i danas aktivan u ovoj organizaciji i da se bavi humanitarnim radom, te poručio mladima da daju doprinos ostvarivanju ciljeva Crvenog krsta.

Sekretar Crvenog krsta Šamac Danica Radulović zahvalila je svima na uspješnoj dugogodišnjoj saradnji, navodeći da svake godine Crvenom krstu Republike Srpske predlažu imena lica i ustanova koji pomažu ovoj organizaciji da bi im dodjelili priznanja.

Na današnjoj sjednici razmatrani su Program rada za prošlu godinu i Plan za ovu godinu koji će se naći na sjednici Skupštine Crvenog krsta Šamac.

"Svake godine organizujemo dobrovoljne akcije davanja krvi i prikupimo više od 200 doza. Organizujemo takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola o temama Crveni krst, mine i prva pomoć. Vrlo uspješno realizujemo sve programe, a nastojaćemo da to bude još bolje", rekla je Radulovićeva.

Ona kaže da Crveni krst Šamac sa švajcarskim Crvenim krstom sa sjedištem u Tuzli uspješno sarađuje na projektima "Kućna njega" i "Priprema i odgovor na katastrofe".

Tagovi: