Đoković natjerao Šapovalova da baca reket, pa 5. put pokorio Pariz

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rutinski je u finalu Mastersa u Parizu pobijedio Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, za nešto više od 65 minuta igre.

Novak je iskoristio priliku da osvajanjem turnira u Francuskoj, pored novog trofeja, osvoji i vrijedne bodove koji će mu pomoći da godinu završi ispred Rafaela Nadala, dok je Šapovalov ušao u prvo Masters finale u karijeri poslije predaje Španca i nije mu pomogla velika motivacija.

Na početku je Novak pokazao dominaciju i unervozio je rivala ranim brejkom, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U nastavku je Novak bio nešto strpljiviji, čekao je do sedmog gema i naterao rivala da pošalje lopticu u mrežu kako bi se približio trijumfu.

U prvom setu, natjerao je Šapovalova da u izlivu bijesa baci reket, a potom je potvrdio da će Denis morati ipak još malo da pričeka na prvu titulu. Prvo finale nije dovoljno, naročito jer je do njega došao zbog predaje Nadala.

Novak je prije ove titule osvojio četiri pehara u Parizu, bio je najbolji 2009, pa je nanizao titule od 2013. do 2015. Prošle godine je poražen od Karena Kačanova, sada se vratio na tron.

Telegraf